tag:blogger.com,1999:blog-5732239293716661898.post1625321076250924560..comments2023-07-23T10:15:21.345+02:00Comments on Ogień czyni alchemię, zarówno w piecu hutniczym, jak w kuchennym.: Chemiczna dygresja na temat cukrówsokzkaraluchahttp://www.blogger.com/profile/01248917444560802227noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-5732239293716661898.post-35291321553073141392013-06-28T10:08:18.860+02:002013-06-28T10:08:18.860+02:00Fruktoza jest na tyle wredna, że w wielu źródłach ...Fruktoza jest na tyle wredna, że w wielu źródłach podawana jest jako główna przyczyna tłuszczyku na brzuchu. Moim głównym celem obecnie jest wykluczenie cukru, a nie zamiana go na inny- bo inaczej znowu wrócę do podobnych dawek cukru w herbatach. sokzkaraluchahttps://www.blogger.com/profile/01248917444560802227noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5732239293716661898.post-56490373967915137072013-06-28T09:58:39.807+02:002013-06-28T09:58:39.807+02:00Nie miałam pojęcia o tym, jak dużo tłuszczu odkład...Nie miałam pojęcia o tym, jak dużo tłuszczu odkłada fruktoza! Słodzę nią czasem kawę, ale fruktoza jest bardzo słodka, dlatego nie trzeba jej wiele, by cokolwiek posłodzić.Monika O.https://www.blogger.com/profile/05232226560927077536noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5732239293716661898.post-88689051450821698452013-06-28T07:47:48.375+02:002013-06-28T07:47:48.375+02:00syrop glukozowo-fruktozowy to odpowiednik cukru, o...syrop glukozowo-fruktozowy to odpowiednik cukru, otrzymywany sztucznie. Jeszcze większe świństwo, lepiej go unikać ;/pensjonarkahttps://www.blogger.com/profile/02906020685007223954noreply@blogger.com